top of page

Fysieke weerbaarheid 

Hij was de ideale bewoner - vriendelijk, begripvol, hulpvaardig en altijd in voor een grap.

 

Het leek een normale dag... Ik zou gaan wandelen met meneer en er een fijne ochtend van maken. Helaas kwam er een nieuwe opname tussen, waardoor mijn plan moest wijken. Ik heb me keurig afgemeld, en meneer toonde begrip.

 

We maakten een nieuwe afspraak voor later op de dag. Op het afgesproken tijdstip betrad ik de woning, en daar zag ik dat meneer mijn collega op de vloer aanviel... Ik stond als aan de grond genageld voor een seconde, die aanvoelde als een eeuwigheid. Ik schopte meneer weg, waardoor hij met zijn hoofd tegen de tafel kwam en bewusteloos op de grond viel.

Dhr. woont in een kleinschalig verpleeghuis i.v.m Dementie  

"Fysieke weerbaarheid gaat om veerkracht, en dit is een collectieve verantwoordelijkheid." Azmi Alubeid

Ben je een ZZP'er in de zorg en vraag je je af hoe je effectief en bewezen kunt handelen wanneer je geconfronteerd wordt met onbegrepen agressief gedrag?

Schrijf je dan in voor deze eendaagse training. 's Ochtends gaan we samen aan de slag met de vraag waarom mensen agressief worden, wat onze houding is, en vooral welke vaardigheden er zijn om hiermee om te gaan.

In de middag staat de vraag centraal: wat als gesprekstechnieken en goedbedoelde interventies niet werken en iemand erin slaagt om mij in een situatie te brengen waar ik genoodzaakt ben om fysiek in te grijpen?

- spanningsthermometer -

Download en begin met het herkennen van je eigen stresssignalen!

Download het volledige e-werkboek (invulbaar PDF)

Fysieke weerbaarheid dien je jaarlijks bij te houden, wil je daadwerkelijk daadkrachtig optreden tegen grensoverschrijdend gedrag!

  • Fysieke weerbaarheidstraining voor alle zorgmedewerkers

    16 uur

    Offerte aanvragen

Contact

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en uitdagende kansen. Laten we in contact komen.

06-15505256

Bel mij terug

Wij bellen u terug binnen 24 uur

bottom of page